Nascut a Mannheim (Baden-Württemberg. Alemanya) el 1889, va emigrar a Barcelona a finals dels anys 20 del segle XX

Era un home culte i poliglota, parlava alemany, francès, anglès i espanyol.

Pertanyia a l’organització clandestina jueva dedicada al trasllat de jueus que fugien del nazisme (EZRA) entre 1939 i 1942. També donà assistència als jueus internats als camps de concentració de Gurs i Rivesaltes (França) i al de Miranda de Ebro (Burgos).

A Barcelona era propietari d’un pis a la Rambla Catalunya i a Valldoreix a l’avinguda Jacint Verdaguer, des del 1930. A la seva casa de Valldoreix amagava jueus que creuaven els Pirineus, amb el suport de la xarxa Martin. Aquests jueus clandestins alguns cops patien congelacions de les seves extremitats i eren tractats gràcies a Stern a la clínica Plató de Barcelona pel Dr. Ferran Martorell i Otzet i el seu ajudant el Dr. Jaume Torner, valldoreixenc i amic d’Stern. Els jueus clandestins eren traslladats al cap d’uns dies a Gibraltar o Lisboa i embarcats cap a Amèrica.

De la seva activitat lligada a l’evacuació de jueus es conserva part dels seus arxius personals al Leo Baeck Institute de Nova York. Va cedir la seva casa de Valldoreix a la Comunitat Israeliana de Barcelona (CIB).

Va morir amb 91 anys, el 28 de novembre de 1980 a Barcelona. A la seva esquela publicada pel seus amics es deia: “En memoria de nuestro fiel amigo y bienhechor de la Humanidad… -Ayudó a muchos y amó a todos.- Sus intimos amigos lamentamos su pérdida”.

La comunitat jueva de Barcelona organitzava campaments d’estiu a la finca de Luis Stern a Valldoreix. Amb el temps Stern va donar la seva finca a la comunitat jueva a canvi d’una pensió vitalícia. La finca portà el nom de la seva mare Joahanna Stern. L’antiga casa Stern va ser enderrocada i es va construir un edifici adequat als usos als que estava destinada. Es van fer uns dormitoris, una cuina gran i als jardins es construí una piscina i un camp d’esports.

Juanjo Cortés, historiador valldoreixenc.