Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), mestra, escriptora, feminista

Temari: Centenari del seu naixement. En motiu d’aquest aniversari farem un repàs als seus orígens familiars per entendre i copsar allò que la va conformar. Aquella nena que va fer el batxillerat a l’Institut Escola i el va acabar el juny del 1937 , va començar la Universitat el mateix octubre del 1937. La guerra va trencar moltes de les expectatives vitals que tot just començaven a néixer. La Capmany ha estat una dona polifacètica . Va fer de mestra durant vint anys a diferents escoles i va ser escriptora de novel•les, assaigs, teatre, articles. Va exercir de musa intel•lectual de la generació de les escriptores i escriptors dels 70. Va ser una de les primeres feministes de la postguerra amb una projecció i rellevància molt notable. I per últim del 1983 al 1987 va ser regidora de Cultura i Educació a l’ajuntament de Barcelona, de la mà de Pasqual Maragall. Una vida plena i intensa. Una dona de caràcter.

Conferència a càrrec de Roser Colomer.
Sala del Casal de Cultura
9 de noviembre a les 19:30h.