L’ACORDIÓ DIATÒNIC CONFERÈNCIA MUSICADA

Temari:
Farem un repàs sobre com va arribar aquest instrument al Pirineu. Es parlarà de la rellevància que va tenir l’acordió en aquests territoris de muntanya i coneixerem alguns dels acordionistes més importants del Pirineu Català i les seves cançons. Finalment parlarem de l’estroncament cultural que va reprensantar la Guerra Civil i de la recuperació actual de l’instrument.

Tot acompanyat de cançons en directe per il·lustrar la conferència.

L’acordió és un instrument musical aeròfon de llengüetes lliures, constituït per una manxa, muntada entre dues plaques de fusta o metall, que és accionada amb els braços, mentre que amb els dits de la mà dreta es premen les tecles, o els botons que produeixen la melodia, i amb els la mà esquerra es tecleja sobre els botons dels baixos i dels acords per a l’acompanyament. Dels botons de la mà esquerra que produeixen acords és d’on ve el nom de l’instrument.

Conferenciant:Liv Hallum López-Llauder
Divendres 29 de setembre de 2023, a les 19.30h
Sala del Casal de Cultura de Valldoreix