Conferència “Everest-82, Catalunya al sostre del món”

Temari:
En el 40è aniversari de la 1a expedició catalana a l’Everest per l’aresta Oest, la Filmoteca de Catalunya ens ha digitalitzat el film original de 16 mm en alta definició. Durada: 1 h 10 min.En aquesta expedició vam intentar la llarga i difícil aresta Oest, fins llavors només escalada en la seva totalitat en una ocasió. Però les condicions adverses ens van fer abandonar l’intent a 350 m del cim.

El nostre intent va obrir camí perquè finalment, l’any 1985, els catalans assolissin el cim.

Oferim aquesta pel·lícula, que després de 40 anys és històrica, presentada per un dels expedicionaris, Jaume Altadilll. Després hi haurà un col·loqui amb el públic assistent.

El realitzador és Jordi pons i les imatges són del mateix Jordi Pons, Jaume Altadill i Oscar Cadiach. El guió és de Lluís Belvis i la veu en off és d’Ernest Serrahima. També compta amb la col·laboració especial de Lluís Llach.

Assistiran a part del Jaume Atadill, dos expedicionaris en Jordi Pons i Narcís Serrat.

Presentador: Jaume Altadill.
Dijous 1 de Febrer de 2024, a les 17.30h
Sala del plens de l’EMD de Valldoreix