introduccion-ornitologia
Temari:
En aquesta xerrada podrem conèixer les característiques més significatives dels ocells, identificar els que veiem més sovint per la nostra zona i agafar idees perquè vinguin a casa nostre.
L’anellament científic d’ocells és un mètode d’estudi basat en el marcatge individual de les aus. Qualsevol registre d’un ocell anellat, ja sigui a través de la seva recaptura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ens oferirà una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments.
Traçant les línies de vol definides pels parells de dades anellament-recuperació, és possible definir les rutes migratòries de les diferents espècies d’ocells, així com les seves àrees de descans, oferint-nos així una informació molt valuosa per a la planificació de sistemes integrats d’espais protegits per a les aus.
Una altra informació derivada de les recuperacions i controls inclou paràmetres poblacionals (taxa de supervivència, èxit reproductor, etc…) que poden resultar essencials per entendre determinats canvis en les poblacions dels ocells.

Conferenciant: Beth Mejan
Divendres 27 de febrer de 2023, a les 19.30h
Sala del Casal de Cultura de Valldoreix